Siergrassen

Siergras

Siergrassen zijn de laatste jaren zeer populair geworden en worden veel toegepast. Door de natuurlijke tinten hebben ze een rustgevend effect, ze zijn voor langere periode decoratief en daarbij zijn siergrassen zeer onderhoudsvriendelijk. Siergrassen zijn er in allerlei vormen, kleuren en hoogtes hierdoor duiken ze op in de meest uiteenlopende tuinen. Met siergrassen kan je alle kanten op. In pot op het terras. Lagere soorten zijn goede bodembedekker en de hogere soorten kunnen als siergrashaag toe gepast worden. Ze geven een natuurlijke tint aan de tuin al met een zuchtje wind komen ze in beweging en brengen ze leven in de tuin. Siergrassen zijn makkelijk in onderhoud. Ze hebben vrijwel nooit last van ziekte en plagen. Voorbeelden van siergras zijn diverse soorten Miscanthus (prachtriet), Cortaderia (pampasgras), Carex (zegge), Molinia (pijpenstrootje), Festuca (zwenkgras), Panicum (vingergras), Pennisetum (lampepoetsergras) en Stipa (vedergras).

Subcategorieën

 • Wintergroen siergras
  Wintergroene siergrassen. Houden hun mooie sierwaarde in de tuin wanneer in de wintertijd de meeste planten hun kleur verliezen, zorgen de wintergroene siergrassen voor een mooie kleurrijke basis. Wintergroene siergrassen zijn er niet alleen in groen maar ook in blauw en bontbladige. Goed te combineren met andere vasteplanten. Wintergroene siergrassen zijn extra onderhoudsvriendelijk ze behouden dezelfde kleur als in de zomer waardoor je ze niet ieder jaar hoeft af te knippen. De meest bekende groenblijvende siergrassen soorten. Armeria of Engelsgras zeer lage bodembedekkers. Carex of Zegge De meeste soorten Zegge Carex zijn sterke bodembedekkers. Festuca of Zwenkgras zijn kleine bolvormige grassoorten waarvan de Festuca glauca blauw schapegras het meest bekende is. Liriope leliegras mooi groen blad met een paarse bloemaren. Luzula of grote veldbries met zijn mooie bruin of groen gekleurde bloeiaren. Opidopogon zwart gras een mooie dichte bodembedekker met zwarte bladeren.
 • Groenblijvend siergras
  Houden hun mooie sierwaarde in de tuin wanneer in de wintertijd de meeste planten hun kleur verliezen, zorgen de wintergroene siergrassen voor een mooie kleurrijke basis. Wintergroene siergrassen zijn er niet alleen in groen maar ook in blauw en bontbladige. Goed te combineren met andere vasteplanten. Wintergroene siergrassen zijn extra onderhoudsvriendelijk ze behouden dezelfde kleur als in de zomer waardoor je ze niet ieder jaar hoeft af te knippen. De meest bekende groenblijvende siergrassen soorten. Armeria of Engelsgras zeer lage bodembedekkers. Carex of Zegge De meeste soorten Zegge Carex zijn sterke bodembedekkers. Festuca of Zwenkgras zijn kleine bolvormige grassoorten waarvan de Festuca glauca blauw schapegras het meest bekende is. Liriope leliegras mooi groen blad met een paarse bloemaren. Luzula of grote veldbries met zijn mooie bruin of groen gekleurde bloeiaren. Opidopogon zwart gras een mooie dichte bodembedekker met zwarte bladeren.
 • Niet wintergroen siergras
  Met deze siergrassen proef je de seizoenen met al zijn kleuren in de nazomer / herfst zijn deze siergrassen vaak op het mooist. Naar mate het winter wordt verkleuren de meeste van zomer kleur naar bruin. Calamagrostis, Imperata, Miscanthus, Molinia, Panicum en Pennisetum zijn de meest bekende soorten. Eind februari/begin maart kun je de bruine siergrassen het beste afknippen, Knip de siergrassen tussen de 10cm en 25 cm boven de grond, afhankelijk van de grootte van de plant. Deze siergrassen zijn goed te combineren met voorjaars bloeiende bloembollen omdat de grond tussen de siergrassen nog open is.
 • Bodembedekkend siergras
  Hier vind je de lage siergrassen die prima dienst doen als bodembedekker. Wil je alle bodembedekkers bekijken niet alleen siergrassen maar ook vasteplanten klik dan hier.
 • Goed te combineren...
  Het lijkt op siergras maar dan anders. Veel soorten vasteplanten, kruiden en oeverplanten lijken op siergras door hun blad maar horen dus eigenlijk in een andere categorie thuis. Doordat ze goed te combineren zijn met siergras kun je een mooie overloop naar andere planten maken met deze selectie.
 • Hagen van siergras.

  Siergrassen hagen. Hier vind je een aantal hogere siergrassen welke goed dienst kunnen doen als haag het gaat vooral om Mischanthus - prachtriet wat hier goed geschikt voor is.

 • Prairie garden...
  Prairiegarden siergrassen, Deze soorten siergrassen staan vaak in een prairie garden.
 • Top 10 Beste siergrassen.
  Top 10 Beste siergrassen zijn ook meteen de meest verkochte siergrassen van onze webshop door hun mooie kleuren of bloei zijn het de uitblinkers in de tuin.
 • Rood bladig siergras
  Het meest bekende rode siergras is wel de Imperata Red Baron of te wel japans bloedgras. Met rood siergras kun je mooie accenten leggen in tuinen het geeft ook een mooi effect.
 • Groen bladig siergras.
  Siergras met groenblad komen het meeste voor. Er zijn vele soorten en hoogtes mooi in de wind en staat altijd goed in border of pot. Met groene siergrassen breng je rust in de tuin.
 • Grijs bladig siergras.
  Schapengras is het meest bekende grijze siergras. Er zijn meerdere soorten met grijs/blauw blad deze siergrassen geven een mooi effect. Staat goed in border of pot.
 • Blauw bladig siergras
  Schapengras is het meest bekende blauwe siergras. Er zijn meerdere soorten met blauw/grijs blad deze siergrassen geven een mooi effect. Staat goed in border of pot.
 • Blauw siergras

  Deze siergrassen geven een mooi effect aan borders. Met deze siergrassen kun je accenten leggen in tuin, mooi in pot of border. Worden blauw of grijs achtige siergrassen toegepast om een andere kleur te geven tussen al het groen.

 • Bont bladig siergras

  Deze siergrassen geven een mooi effect aan borders. Met deze siergrassen kun je accenten leggen in tuin, mooi in pot of border. Worden op groenesiergrassen na het meest toegepast door hun uitgebreide assortiment en verschil in hoogtes.

 • Geel bladig siergras.
  Met Geelbladige siergrassen kun je accenten leggen in de tuin, mooi in pot of border. Mooie siergrassen welke goed zijn te combineren met veel soorten groene planten.
 • zwart siergras
  Hieronder vind je niet veel siergrassen omdat zwartbladige siergrassen er niet veel zijn. Met deze siergrassen kun je accenten leggen in tuin, mooi in pot of border. Mooi en bijzondere siergrassen.
 • Soorten Siergras

  Hier vind je al onze siergrassen ook kun je per soort ons assortiment siergrassen bekijken.

Actieve filters