search

Achillea ptarmica 'The Pearl' Duizendblad

€1.35
Tax included

Bloemkleur:Wit,
Bloeitijd:Juni - Augustus, 
Hoogte: 75cm,
Standplaats: Zonnig,
Plantafstand: 12 stuks per ,

Quantity

Over Achillea ptarmica 'The Pearl'
Achillea ptarmica 'The Pearl' of wel Wit Duizendblad bloeit met vele kleine witte bloemetjes,  In de periode juni-augustus. De hoogte van Achillea ptarmica 'The Pearl' bedraagt circa 75 cm hoog. Duizendblad is goed toe te passen in gemixte vasteplanten borders. Achillea ptarmica 'The Pearl' is zeer sterk en wijnig ziektegevoelig. Plant achillea in grote groepen aan voor een mooier effect.

Bodem en Standplaats.
De soort Achillea zijn van nature voorkomend in Europa. Dit houd in dat hij zich goed thuis voelt in de meeste tuinen. Is daardoor goed winterhard en doet het goed mits de Standplaats en bodem goed zijn. Achillea ptarmica 'The Pearl' is zeer sterk en wijnig ziektegevoelig. De plant groeit in een humusrijke, voedzame grond, die goed water doorlatend moet zijn. Achillea staat graag in het zonnetje dit zorgt voor een goede groei en bloei. Het beste kunt u Achillea ptarmica 'The Pearl'  iedere drie jaar opnemen, scheuren en herplanten om de bloemvorming te behouden.

Plantafstand Achillea.
Plantafstand 12 stuks per m² of op een onderlinge afstand van 30 a 35 centimeter geplant. Een grote groep aanplanten is beter dat geeft meer effect en kijkt mooier dan een enkel polletje. Achillea breidt zichzelf uit door de wortels. Via de wortels wordt de plant groter en groeit het perkje mooi dicht. 

Snoeien Achillea.
Aan het eind van de bloei (augustus - september) moet de keuze worden gemaakt of de uitgebloeide stengels de winter zullen overstaan of dat ze worden afgeknipt. Wie de bloemen wil drogen om te gebruiken in een droogboeket, knipt ze begin augustus af en hangt ze met de bloemschermen naar beneden te drogen. Beide zijn prima je kunt ze voor de winter terug snoeien of na de winter.

Bemesting Achillea.
Geeft deze vasteplant bemesting uit onze webwinkel voor Bladverliezende vasteplanten.

Levering Achillea.
Achillea ptarmica 'The Pearl' wordt in een p9 pot geleverd dit is een vierkante pot van 9x9cm. Wordt met bemesting geleverd.

Achillea 11204

Data sheet

Bladkleur:
Groen.
Hoogte:
Tussen 25 & 50 cm.
Wintergroen:
Nee, Het blad wordt bruin en sterft af. in het voorjaar terug knippen.
Standplaats:
Schaduw.
Zon.
Plantafstand:
8 a 9 stuks per m2. 35 cm uit elkaar.
Potmaat:
P9. 9x9cm vierkantepot 0,5liter.
Bloeitijd
Augustus
Juli
Juni
White
Plantengroep
Vasteplanten
chat Comments (0)
No customer reviews for the moment.