copy of Hosta sieboldiana Frances Williams hartlelie

€2.20
Tax included

hoogte  60-70cm

bont blad

bloemkleur wit

Quantity

 

Hosta sieboldiana 'Frances Williams' (Hartlelie)

Hosta sieboldiana 'Frances Williams' (Williams, 1986) wordt tot de groep van de zeer grote Hosta's gerekend. De grote hartvormige tot ronde bladeren van Hosta sieboldiana 'Frances Williams' zijn berijpt, dik, gerimpeld en blauwgroen van kleur met een lichtere geelachtige rand.

Deze hartlelie is vernoemd naar Mrs. Frances Williams die deze gemuteerde plant ontdekte tussen een rij Hosta sieboldiana 'Elegans' op de kwekerij Bristol Nurseries in de staat Connecticut, V.S.

De trechtervormige lilakleurige bloemen van Hosta sieboldiana 'Frances Williams' staan aan circa 60 tot 70 cm lange stengels waarbij de grote schutbladeren dezelfde kleuren hebben als het 'gewone' blad.

De pol van Hosta sieboldiana 'Frances Williams' kan een doorsnede bereiken van ongeveer een meter en een hoogte van circa 60-70 cm. De bladranden van deze Hosta kunnen in het najaar verbranden wanneer er teveel zon opstaat. Om dit te voorkomen kunt u deze hartlelie, die tot de allermooisten gerekend wordt, het beste in een permanent beschaduwde plek plaatsen.

Hosta sieboldiana 'Frances Williams' indien mogelijk beschermen tegen de (najaars) zon. In het najaar staat de zon lager aan de hemel dan in de zomer en de zonnestralen kunnen dan dieper onder heesters en bomen doordringen.

285

Data sheet

Bladkleur:
Bont blad wit / groen.
Wintergroen:
Nee, Het blad wordt bruin en sterft af. in het voorjaar terug knippen.
Standplaats:
Halfschaduw.
Schaduw.
Plantafstand:
11 stuks per m2. 30 cm uit elkaar.
Bloeitijd
White
Winterhardheid
Goed, (-20,5 tot -17,8°C), USDA zone 6b
Plantengroep
Vasteplanten

Specific References

Comments (0)
No customer reviews for the moment.